Втрачені надії на друге місце

Соснівський «Рочин» фактично втратив шанси поборотися за друге місце у групі 1 чемпіонату України з футболу серед аматорів. Після домашньої поразки від тернопільської «Ниви» (0:1) соснівчани мають лише теоретичні шанси завершити чемпіонат на другому місці. Після поразки від «Ниви» команда опустилася на 5 місце у турнірній таблиці.

Протягом усього поєдинку обидві команди робили усе можливе для перемоги. Моментами у грі краще виглядали господарі, а моментами – гості. Обидві команди старалися, але не особливо було помітно, що «Рочин» у турнірній таблиці знаходиться дещо вище за суперника і перемога команді Володимира Підкіпняка буде значно важливішою, аніж для «Ниви». Якщо відверто, то і по ходу матчу і після його завершення так і не вдалося зрозуміти чому «Нива» не знаходиться у групі лідерів. Своєї грою команда Сергія Задорожного заслужила на теплі слова, а окремі молоді виконавці сподобалися особливо.

Незважаючи на великий настрій гравців «Ниви», соснівський «Рочин» у Червонограді робив усе можливе для перемоги. Доволі часто у грі вдавалося далеко не все, однак моменти для взяття воріт у команди Володимира Підкіпняка були. Для вболівальників соснівчан, на жаль, а для суперників, на щастя, голи у цьому сезоні «Рочину» даються дуже і дуже важко, і, якби це парадоксально це не звучало, особливо вдома.

У матчі «Рочин» – «Нива» – переміг той, хто краще реалізував свій шанс в атаці. На обох команди створили не так багато, однак і цього було достатньо для перемоги. А переміг той, хто реалізував бодай щось.

Мінімальна поразка від «Ниви» з рахунком 1:0 довела усім, що зміни в тренерському штабі команди наразі йдуть лише на користь, а «Рочин», фактично втративши шанси на друге місце, дав усім зрозуміти, що переходити у професійний футбол наразі команді рано. Керівництво клубу разом з тренерським штабом прийняли рішення залишитися в аматорах ще на сезон.

У середу, 14 червня, «Рочин» в рамках чергового туру чемпіонату України серед аматорів, зіграє «Юністю» з Верхньої Білки. А в останньому турі чемпіонату України з футболу серед аматорів «Рочин» на виїзді зіграє з ФК «Малинськ».

Чемпіонат України серед аматорів. 21 тур. Група 1

Червоноград. Стадіон «Шахтар», 1200 глядачів

«Рочин» (Соснівка) – «Нива» (Тернопіль) – 0:0 (0:0)

«Рочин»: Коваленко (к), Домальчук, Іванишин, Портянко, Процишин (Васюта, 15), Найдишак, Яструб, Кохман, Цюпка, Кутний (Дева, 60) , Болкіт (Божик, 80)

«Нива»: Механів, Пікуль (к), Мороз, Пріхна, Шевченко (Хомишин, 90), Дзядикевич (Гатала, 86), Заторський, Головачук, Ільчишин, Слоневський, Понедєльнік

Гол: Дзядикевич, 77

Попередження: Дева, 63 – Ільчишин, 63, Слоневський, 63, Шевченко, 74

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Асистенти арбітра: В. Онищук (Житомир), П. Супрунюк (Волинська обл..)

Четвертий арбітр: Я. Сторожук (Львівська обл.)

Спостерігач арбітражу: Ярослав Дмитрук (Рівне)

Прес-служба ФК «Рочин»