Закономірна нічия лідерів

Соснівський «Рочин» та оржівський ОДЕК не змогли виявити переможця в одному з центральних матчів третього туру чемпіонату України серед аматорів. На стадіоні «Шкільний» у Соснівці обидві команди на двох не змогли створити велику кількість гольових моментів, а відтак бодай на один гол на двох обидві команди не спромоглися. Безгольова нічия (0:0) повністю відобразила перебіг подій на футбольному полі.

«Рочин» та ОДЕК уже неодноразово між собою зустрічалися в аматорських турнірах, а відтак можливості одна одної знають дуже добре. За своїм класом команди є рівними, однак в кожної з них є свої переваги. Зважаючи на це, у звітному матчі кожна з команд намагалася їх використати: «Рочин» намагався грати максимально низом через обидва фланги, а ОДЕК зробив ставку на верховий футбол, використовуючи габарити деяких своїх виконавців.

Незважаючи на приблизно рівний клас команд та невелику кількість створених моментів, глядачі побачили доволі цікавий футбол. Свої мікродуелі не хотів програвати ніхто, гравці обох команд боролися за м’яч на кожному клаптику поля, а при першій можливості втікали в контратаки.

Якщо відверто, то обидві команди хоч і бігли вперед, однак повністю не оголяли власні тили. Кожен з суперників боявся ризикувати, оскільки розумів, що пропущений гол створить опоненту ігрову та психологічну перевагу. І справді, гра йшла до першого забитого. Після гри чимало фахівців зловили себе на думці, що та команда, яка забила б першою, ймовірно таки не відпустила б перемогу зі своїх рук.

Щодо створених гольових моментів, то «Рочин» створив дещо більше за суперника. При певному збігу обставин соснівчани могли вирвати перемогу і зі своїх моментів витискати максимум. У першому таймі найбільше запам’яталися постріли Кашуби та Богданова. Після ударів Віталія та Миколи м’яч в лічених сантиметрах пролітав повз ворота. А найреальніший момент підняти з місць своїх вболівальників мав наприкінці матчу Штандер. Василь, вийшовши на заміну, дуже небезпечно пробив з меж штрафного майданчика, однак м’яч рикошетом від захисника пролетів над воротами.

Найреальніший момент для взяття воріт ОДЕК також мав у другому таймі. Андрій Наумець замикав передачу з лівого флангу, бив у протихід Коваленкові, проте у рамку воріт не влучив – м’яч пролетів в кількох сантиметрах від стійки.

Незважаючи на доволі рівний перший тайм, головні тренери обох команд Володимир Підкіпняк та Олег Шандрук намагалися освіжити гру, випускаючи на поле нових виконавців. Футболісти, що вийшли на поле у другому таймі, гру своїх команд підсилили, проте нікому з них не судилося стати героєм поєдинку. Битва лідерів у Соснівці завершилася з таким результатом, який не повинен засмутити нікого. «Рочин» та ОДЕК награли на справедливу нічию і продовжують очолювати турнірну таблицю групи 1. Уся боротьба за призові місця лише набирає обертів.

У четвер, 24 серпня, «Рочин» в рамках чергового туру чемпіонату Прем’єр-ліги Львівщини зіграє з «Кордією» з Мурованого. Початок матчу у Червонограді на стадіоні «Шахтар» – 17:00.

Чемпіонат України серед аматорів. 3 тур, група 1

Соснівка, стадіон «Шкільний», 1200 глядачів

«Рочин» (Соснівка) – ОДЕК (Оржів) – 0:0 (0:0)

«Рочин»: Коваленко (к), Домальчук, Іванишин, Портянко, Васюта, Богданов, Яструб (Кохман, 57), Найдищак, Кашуба (Штандер, 77), Цюпка (Галянт, 69), Данилюк (Дева, 62)

ОДЕК: Кособуцький (к), Гриб, Трофімчук, Красномовець, Загривий, Ніколайчук, Семенчук (Газицький, 88), Панас (Дацюк, 70), Коляда (Наумець, 73), Богданов (Капустинський, 64), Таргоній (Каращенко, 56)

Попередження: Яструб, 21 – В. Богданов, 30, Каращенко, 71, Трофімчук, 90+3

Арбітр: В. Копмарь (Одеська обл.)

Асистенти арбітра: В. Фірманчук (Херсон), М. Катющев (Одеса)

Четвертий арбітр: А. Баран (Львівська область)

Спостерігач арбітражу: В. Папірович (Хмельницький)

Прес-служба ФК «Рочин»