Готуємось до старту у професіоналах

Олег Домальчук – один з кращих гравців соснівського «Рочина» у першому колі обласної Прем’єр-ліги, а також у чемпіонаті України серед аматорів. Він завжди на полі виконує великий об’єм роботи як і в обороні, так і в атаці. Найголовніше те, що Олег – стабільний футболіст і саме той виконавець, якого сміливо можна назвати гравцем основного складу команди. Під час відпустки захисник поділився своїми враженнями від виступів команди у чемпіонаті України серед аматорів, а також в обласній Прем’єр-лізі. Нагадаємо, цього року соснівський «Рочин» продовжить свої виступи в чемпіонаті області, зіграє в новому аматорському чемпіонаті України, а з наступного року команда перейде у професіонали.

Олеже, чи думаєш про футбол під час відпустки?

Не можу про нього не думати (сміється). Ймовірно, кожен з гравців команди навіть під час відпустки не забуває за кого грає, часто думає про футбол, цікавиться новинами, згадує та аналізує певні матчі. А їх у нас від квітня до липня було більш, ніж достатньо. Відпустка – хороша можливість для того, щоб не тільки відпочити  від футболу, а й ще про нього подумати. Зважаючи на те, що нам далеко не все вдавалося в плані результату, думаю, це буде корисно для кожного нашого гравця, тренера та президента. Хто б що не говорив, ми граємо для вболівальників, а тому вони повинні захоплюватися нашою грою та результатом. Ми повинні все робити для того, щоб трибуни тріщали під час наших домашніх матчів незалежно від того з яким суперником ми граємо.

Як проходить твоя відпустка? Чи підтримуєш спортивну форму?

Непогано. Відпочиваємо з сім’єю в Україні. За формою слідкую, можна сказати підтримую її самостійно. З кожним днем починаю все більше і більше сумувати за футболом та нашою командою. Надіюся, зі спортивною формою у мене та партнерів по команді не буде проблем після відпустки. Якщо і будуть в когось зайві кілограми, то наші тренери добре знають що з цим робити (сміється).

Чи були у тебе випадки, коли з відпустки повертався з зайвою вагою?

(Думає…). Якщо і були, то незначні. На тренуваннях швидко повертався у звичну для себе форму.

Чи проаналізував уже для себе перемінні результати «Рочина» у чемпіонаті України серед аматорів та у чемпіонаті Львівщини?

Як на мене, причин було кілька. Почну з того, що обласний чемпіонат завершився якраз тоді, коли ми розігралися. Найголовніше те, що почали забивати голи, з чим мали проблеми на початку сезону. Команда і справді демонструвала нестабільні результати і на це є свої причини. На жаль, в команді зараз є обмежений склад гравців, тому є сподівання, що нові обличчя в команді таки будуть. Нікому не секрет, що свіжа кров нам потрібно. Нестабільні результати команди у першому колі, можливо, було пов’язані з тим, що деяким хлопцям так і не вдалося показати свої найкращі якості в «Рочині». Іншими словами, їм не пішло, а замінити їх не було ким. Також нефарт часто був присутній з командою. Якщо відверто, то у чемпіонаті області ми перемогли усіх суперників за грою, а от за результатом складалося далеко не завжди. Дуже важливо те, що за потенціалом команда в області себе показала дуже і дуже непогано. Чимало фахівців відзначали, що гра у нас є, а це означає, що результат прийде. Сподіваюся, він буде у другому колі. У грі ми будемо тільки додавати.

Щодо чемпіонату України серед аматорів, то виступили, як на мене, достойно, але увесь свій потенціал на цьому турнірі ми не розкрили. Вважаю, ми могли посісти друге місце в турнірній таблиці, однак чогось нам забракло. Навіть як показувала практика, ми могли брати максимум і з чемпіоном України серед аматорів «Агробізнесом». З цією командою ми двічі зіграли в «суху» нічию, але у цих поєдинках навіть могли вигравати. На відміну від нас «Агробізнес» дещо стабільніше пройшов усю дистанцію турніру і саме тому цілком справедливо вийшов у фінал турніру, де розгромив харківський «Металіст-1925».

Чи говорить результат фінального матчу між «Агробізнесом» та «Металістом-1925», що рівень команд у групі 1 чемпіонату України серед аматорів був вищим, аніж у групі 2?

По одному матчу висновки робити рано. Така думка має право на життя, але про це говорити уже немає змісту. Втім, хто б що не говорив 4:0 – це дуже переконлива перемога команди з Волочиська.

Повернемось до чемпіонату Львівщини. Які ще причини бачиш у тому, що «Рочин» втратив багато очок у матчах, де мав вигравати?

Ймовірно таки гра була, але завершальної стадії атаки не було. У деяких матчах ми переважали суперників, добігали до їхніх воріт і не знали як на грати далі. Навіть ми з хлопцями сміялися після ігор, що добігаємо до чужих воріт, розвертаємося і біжимо до власних. Якщо відверто, то були матчі, коли за результат ми могли подивитися в очі лише один одному, але не президенту. На такі результати, які у нас були в деяких матчах, інший президент міг би відреагувати по-іншому. Приємно те, що Ігор Смолинець сам грав на хорошому рівні, тому футбол знає зблизька і розуміє нас як ніхто інший. Серед інших причин – це важкий календар. Все-таки грати за графіком неділя-середа-неділя буде непросто і навіть професійній команді. Можливо, на деякі матчі ми не встигали відновлюватись.

Чого очікувати вболівальникам від «Рочина» у другому колі?

Постараємось надолужити втрачене в турнірній таблиці. Звісно, неприємно те, що ми не на першому місці, але зробимо все можливе, щоб обіграти прямих конкурентів за медалі. Думаю, у другому колі очки втрачатимуть всі, тому шанс покращити свої турнірні показники у нас будуть. Важливо те, щоб ми показували гру. Якщо це буде – буде і результат і вболівальники на трибунах. Важливо також те, що усі матчі для нас будуть уже підготовчими до другої ліги. Вважаю, в команди буде ще багато часу, щоб достойно дебютувати на професійному рівні.

Прес-служба ФК “Рочин”