Повернення на перше місце

Соснівський «Рочин» здобув непросту перемогу над чортківським «Кристалом» у матчі 13 туру чемпіонату України серед аматорів. Завдяки єдиному голу Максима Болкіта у першому таймі наша команда святкувала мінімальну перемогу з рахунком 1:0. Що цікаво, ця перемога повернула соснівську команду на перше місце турнірній таблиці, оскільки ОДЕК на виїзді з рахунком 0:1 поступився коломийському «Покуттю».

Перед матчем з чортківським «Кристалом» соснівський «Рочин» підсилив склад ще одним нападником. Ним став Олександр Ліщук, останнім клубом якого був «Ковель-Волинь». Що цікаво, новачку «Рочина» головний тренер команди Володимир Підкіпняк довірив місце одразу в основному складі команди.

Старт матч на стадіоні «Шахтар» одразу дав зрозуміти: незважаючи на статус аутсайдера,  «Кристал» зробить все можливе для того, щоб забрати очки в одного з лідерів чемпіонату. У порівнянні з першим колом «Кристал» майже стовідсотково змінив склад команди і на друге коло аматорського чемпіонату постав зовсім іншим боєздатним колективом.

Якщо порівняти перший та другий матч «Рочина» саме проти «Кристала», то стовідсотково можна сказати, що «Рочин» грав проти двох різних команд. Сьогодні гравці нашої команди на собі відчули, що другоколовий «Кристал» – це справді та команда, яка може відібрати очки у будь-кого у чемпіонаті.

Здавалося, у матчі лідера та аутсайдера чемпіонату усі крапки над «і» швидко може зняти швидкий гол від господарів. Неодноразово «Рочин» зустрічався з такими суперниками, які після першого швидкого взяття воріт швидко сипалися і в підсумку були розгромлені. Втім, «Кристал», пропустивши у першій половині першого тайму, таки зумів «показати зуби» і добряче попсувати нерви гравцям «Рочина».

Соснівчани у цьому матчі не продемонстрували чогось особливого. Команда зіграла строго на результат і його добилася. Звісно, не списували з рахунків усі футболісти «Рочина» і майбутній кубковий поєдинок проти ЛНЗ-Лебедин з Черкаської області, а тому десь підсвідомо хотіли здобути перемогу малою кров’ю.

Така гра без права на помилку таки завершилася перемогою «Рочина», однак кілька нагод у команди з Тернопільщини для того, щоб забити у відповідь, були. В усіх епізодах надійно грав воротар Коваленко, а у деяких з них м’яч летів мимо цілі.

Як і у першому, так і у другому таймі «Рочин» також мав можливості для того, щоб зміцнити гол Максима Болкіта і вигравати уже з рахунком 2:0. Втім, брак останнього пасу та завершального удару таки давався взнаки. Найближчим до забитого гола у складі «Рочина» був Данилюк, однак зі своїх позицій схибив.

Перемога з рахунком 1:0 ще раз підтвердила той факт, що «Рочин» наразі знаходиться у пошуку своєї гри. Зважаючи на осічку ОДЕКа у Коломиї (1:0 на користь «Покуття») «Рочин» повернувся на перше місце в турнірній таблиці чемпіонату України серед аматорів у групі 1.

2 травня на стадіоні «Шахтар» у Червонограді «Рочин» зіграє перший півфінальний матч Кубка України серед аматорів проти ЛНЗ-Лебедин з Черкаської області. Початок матчу – 17:00.

Чемпіонат України серед аматорів, 13 тур, Червоноград, стадіон «Шахтар», 1300 глядачів

«Рочин» (Соснівка) – «Кристал» (Чортків) – 1:0 (1:0)

«Рочин»: Коваленко (к), Домальчук (Васюта, 77), Дмитрух, Іванишин, Портянко, Яструб (Богданов, 69), Кашуба (Набізада, 74), Кохман, Болкіт (Цюпка 62), Найдишак (Дева, 87), Ліщук (Данилюк, 58)

«Кристал»: Плекан, Болобан, Іванов, Хруставка, Красільніков, Пільтенко, Гаетан (Драч, 60), Курдас (Червонецький, 70), Запорожець (Лавров, 67), Ковалевський (к), Понєдельнік

Гол: Болкіт ,12

Попередження: Гаетан, 50, Красільніков, 71, Цюпка, 71

Прес-служба ФК «Рочин»