Поразка, за яку не соромно (ВІДЕО)

Соснівський «Рочин» зазнав першої поразки у чемпіонаті України серед аматорів. Команда Володимира Підкіпняка у Червонограді на стадіоні «Шахтар» з рахунком 1:2 поступилася закарпатському «Минаю». По ходу матчу соснівчани виграли з рахунком 1:0, однак у другому таймі пропустили двічі і відігратися не зуміли.

Матч у Червонограді на стадіоні «Шахтар» став не тільки центральним в 11 турі чемпіонату, а й одним з центральних в усьому другому колі. І забігаючи наперед, варто сказати, що команди повністю виправдали цей статус.

Поєдинок між «Рочином» та «Минаєм» можна розділити на дві частини. У першому таймі краще грали господарі, у другому – гості. Хтозна як би завершився принциповий поєдинок для обох команд якби «Рочин» при рахунку 1:0 на свою користь забив ще. А нагоди для цього були, і при чому дуже і дуже реальні. Потужна гра від господарів поля в якійсь мірі стала несподіванкою для «Миная». Досвідчені і відомі гравці закарпатського клубу у деякий момент допускали грубі помилки, чим викликали негативну реакцію у головного тренера закарпатців Ігоря Харьковщенка. Незважаючи на те, що розвинути свій успіх після голу головою Олександра Портянка «Рочину» не вдалося, і «Минай у першому таймі пробити Коваленка не зумів, певний перебіг подій у другому таймі можна було передбачити. Втім, для вболівальників «Рочина» не все склалося як гадалося.

З перших хвилин другого тайму «Минай» захопив ініціативу і зумів не те, що відігратися, а й вийти вперед. Михайло Кополовець та кращий бомбардир команди Роберт Гегедош зі своїх моментів витиснули максимум. Провальна десятихвилинка, у якій, за словами головного тренера «Рочина» Володимира Підкіпняка, відбувся фізичний спад, завершилася для «Рочина» одразу двома пропущеними голами.

При рахунку 2:1 на користь «Миная» гравці «Рочина» робили усе можливе для того, щоб відігратися. І що цікаво, такі можливості у господарів поля були. В усіх без винятку епізодах кіпер «Миная» Андрій Попович виручав свою команду.

Зважаючи на перебіг подій у матчі, кількість гольових моментів та клас обох команд ймовірно таки закономірним підсумком матчу була б нічия. Якщо у матчі першого кола між цими командами більше пощастило «Рочину», то у матчі другого кола – «Минаю». За підсумками двох матчів команди розписали підсумкові 2:2 і обмінялися очками.

Що цікаво, «Минай», перемігши на виїзді «Рочин», зробив чудовий подарунок своєму президенту Валерію Пересоляку, який в день матчу святкував свій день народження.

Чемпіонат України серед аматорів. 11 тур. Група 1. Червоноград, стадіон «Шахтар», 1000 глядачів

«Рочин» (Соснівка) – «Минай» (Закарпатська обл.) – 1:2 (1:0)

«Рочин»: Анатолій Коваленко (к), Олег Домальчук, Павло Іванишин, Олександр Портянко, Віталій Дмитрух, Микола Богданов (Олексій Найдишак, 62), Андрій Кохман, Юрій Яструб, Віталій Кашуба (Максим Болкіт, 46), Назарій Цюпка (Омар Набізада, 70), Іван Данилюк (Андрій Дева, 62)

«Минай»: Андрій Попович, Олег Допілка, Владислав Образцов (Роберт Смокоровський, 90+3), Стефан Федак (Микола Ількович, 88), Василь Беца, Ігор Вагін, Володимир Корнутяк, Михайло Кополовець (Яромир Лобода, 79), Василь Пиняшко, Владислав Микуляк (к), Роберт Гегедош (Олексій Шпак, 90+1)

Голи: Портянко, 21 – Кополовець, 55; Гегедош, 60

Попередження: Іван Данилюк, 42, Назар Цюпка, 52, – Владислав Образцов, 90+1

Арбітр: Андрій Кошура (Чернівці)

Асистенти арбітра: Тарас Семанюк (Івано-Франківськ), Ігор Горбатюк (Чернівці)

Четвертий арбітр: Богдан Горошко (Львівська обл.)

Спостерігач арбітражу: Олександр Циганков (Тернопіль)

Прес-служба ФК “Рочин”