Представляємо майбутнього суперника

Представляємо команду “Оскар” (Підгір’я, Івано-Франківська обл.) – майбутнього суперника соснівчан в аматорській лізі України.
Підгір’я — село в Богородчанському районі Івано-Франківської області. Розташоване на річці Бистриця Солотвинська. Колишня назва – Ляхівці, Бистриця. Населення – 2 289 чоловік.
У Підгір’ї футбол уперше з’явився на початку 1930-х років, коли за виручені від проведення фестивалю гроші було придбано форму для місцевої команди, яку назвали «Каменярі». У 1936 в селі з’явилася друга команда — ляховецький футбольний клуб «Рух» (Ляхівці — тодішня назва села). З приходом радянської влади ці клуби припинили існування, а на їх місці в 1956 році було створено команду «Колгоспник». У 1980 році в селі було відкрито новий стадіон з трибунами на 1500 місць та засновано нову команду — «Маяк».
Сучасний клуб «Оскар» засновано в 2014 році за ініціативи сільськогосподарського підприємства ПСП «Оскар». У перший же рік клуб виграв чемпіонат, кубок та суперкубок Богородчанського району. Наступного, 2015 року, команда дебютувала в чемпіонаті області та з першої спроби його виграла, ставши першим чемпіоном Івано-Франківської області з Богородчанського району. Того ж року команда здобула і кубок області. У весняному чемпіонаті 2016 року «Оскар» знову став чемпіоном області.

Влітку 2016 року клуб дебютував у чемпіонаті України з футболу серед аматорів. У весняному чемпіонаті Івано-Франківщини 2016 року команда знову виграла “золоті” медалі обласного чемпіонату. У сезоні 2016/2017 “Оскар” виступає в чемпіонаті України серед аматорів.

Досягнення:
Чемпіон Івано-Франківської області – 2015, 2016
Чемпіон Богородчанського району – 2014
Володар Кубка й Суперкубка Богородчанського району – 2014