Суперматч без переможця

Справжній спектакль подарували вболівальникам футболісти «Рочина» та «Миколаєва» у матчі 11 туру Прем’єр-ліги Львівщини. На стадіоні «Міський» у Миколаєві ті, для кого команди і грають, побачили чотири голи, два вилучення, суддівські помилки та справжню чоловічу боротьбу. Сам матч завершився бойовою нічиєю з рахунком 2:2. Соснівчани випустили перемогу з рук на останніх хвилинах матчу, який догравали уже вдев’ятьох.

Для обох команд матч у Миколаєві мав принципове значення. Особливою родзинкою поєдинку було те, що одразу кілька теперішніх гравців «Миколаєва» минулого сезону захищали кольори соснівського «Рочина». Та навіть незважаючи на це, поєдинок між цими командами завжди викликав підвищений інтерес у вболівальників, адже і «Миколаїв», і «Рочин» регулярно боролися за найвищі місця у Прем’єр-лізі Львівщини. Хто б що не казав, але очна зустріч між сильними командами – ця пряма можливіть довести один одному хто є хто на даний момент.

У першому таймі обом командам не вдалося створити велику кількість гольових моментів. Кожен з гравців прекрасно розумів, що ціна кожної помилки у центральному матчі туру може бути дуже і дуже високою. Стрімголов в атаку ніхто не летів, а відтак і гостих контратак у першому таймі було не так багато.

Неозброєним оком було помітно, що гравцям «Рочина» більше вдається контроль м’яча, побудова конструктивних позиційних атак, однак з завершальним ударом чи пасом справи були не найкращі. У першому таймі «Рочин» створив не так багато. З ударом Яструба справився голкіпер Левицький, а удару Кохмана забракло лічених сантиметрів. Сталося це уже тоді, коли «Миколаїв» вів у рахунку. Забили господарі з «рівного місця», оскільки дуже швидко розіграли сумнівний штрафний удар, який призначив арбітр Андрій Холявко. Гравці «Миколаєва» скористалися з тим, що гравці «Рочина» побігли до арбітра висловлювати свої думки щодо призначеного штрафного. Автором забитого гола став Юрій Сень.

На початку другого тайму гравцям «Рочина» вдалося перевернути усе з ніг на голову. Спочатку більярдним ударом з-за меж штрафного майданчика відзначився Андрій Кохман, а у наступній атаці Кохману асистував уже захисник «Миколаєва» Вербний. М’яч, зрикошетивши від Вербного, залетів за комірець Левицькому.

При рахунку 2:1 на користь «Рочина» гості домінували на футбольному полі. Відчувалося, що гостям вдалося переламати гру. Більше того, як і наприкінці першого тайму, команда Володимира Підкіпняка краще виглядала фізично. Особливо помітною була перевага «Рочина», коли, за вказівками головного тренера Володимира Підкіпняка, команда почала грати низом.

Незважаючи на перевагу «Рочина» у другому таймі, гравці «Миколаєва» аж ніяк не хотіли миритися з поразкою. Господарям поля потрібно віддати належне, оскільки вони заставляли себе йти вперед, навіть тоді, коли командна гра не вдавалася зовсім. Певні дивіденди на успіх у другому таймі господарі поля створювали зі стандартів, а окрема потенційна небезпека біля воріт «Рочина» виникала тоді, коли «Миколаїв» біг в контратаки. На них господарі здебільшого заставляли фолити гравців суперника. У підсумку гравці «Рочина» у другому таймі догралися до того, що Павло Іванишин та Віталії Ільїн за дві жовті картки були вилучені з поля.

Якщо до вилучень у вболівальників «Рочина» не може бути й близько претензій, то в інших епізодах судді відверто помилялися. Особливо варто пригадати епізод, коли Максим Болкіт вивів сам на сам Андрія Деву. Нападник «Рочина» вибігав з-за спини захисників суперника, а відтак про жоден офсайд у цьому епізоді не могло й бути мови. Загалом, арбітри у цьому матчі помилялися як і в одну, так і в іншу сторони, а відтак від вболівальників на трибунах отримували чимало «компліментів» у свою адресу.

У грі 9 на 11 втримати переможний результат «Рочину» не вдалося. Команда Володимира Підкіпняка випустила з рук переможний матч, пропустивши зі штрафного на останніх хвилинах зустрічі. Рятівником «Миколаєва» став капітан команди Григорій Коваль, який потужний ударом метрів з 32-ох прошив і стінку, і воротаря «Рочина».

Що цікаво, уже при рахунку 2:2 «Рочин» у меншості міг вирвати перемогу. Максим Болкіт проявив чудові індивідуальні дії, обіграв двох захисників, однак, зблизившись з воротарем суперника, не влучив у ворота. Якби Максим забив, це був би більше, аніж гол-шедевр.

Незважаючи на бойову нічию з рахунком 2:2 матч аж ніяк не міг не сподобатися вболівальникам. У ньому вони побачили усе, за що і люблять вид спорту номер один. Поєдинок «Миколаїв» – «Рочин» яскраво довів статус центрального в турі.

ФК «Миколаїв» – «Рочин» (Соснівка) – 2:2 (1:0) (юнаки 4:2)

25 червня – неділя. Стадіон: Міський. 500 глядачів

Голи: 1:0 – Сень Юрій, 26; 1:1 – Кохман Андрій, 51; 1:2 – Вербний Володимир (в свої ворота), 52; 2:2 – Коваль Григорій, 90

ФК “Миколаїв”: Левицький В’ячеслав; Бойко Роман; Танечник Роман; Коваль Григорій; Вербний Володимир; Ілюк Остап; Хмизов Богдан (Федина Іван, 63); Бойко Назар (Заваляк Володимир, 57); Міліщук Назар; Сень Юрій (Синишин Ігор, 67); Балух Ігор

“Рочин”: Коваленко Анатолій; Домальчук Олег; Іванишин Павло; Портянко Олександр; Васюта Роман (Ільїн Віталій, 60); Богданов Микола; Найдишак Олексій; Яструб Юрій (Семиряк Іван, 79); Болкіт Максим (Марцинюк Олег, 90); Цюпка Назар (Мацюра Іван, 87); Кохман Андрій (Дева Андрій, 63)

Попередження: Кохман Андрій, 28; Портянко Олександр, 30; Хмизов Богдан, 31; Коваль Григорій, 38; Іванишин Павло, 41; Васюта Роман, 48; Ільїн Віталій, 71; Яструб Юрій, 74

Вилучення: Іванишин Павло, 81 (повторне попередження); Ільїн Віталій, 87 (повторне попередження)

Арбітр: Андрій Холявко

Асистенти арбітра: Юрій Ковальчук, Олег Притула

Резервний арбітр: Ігор Дорош

Спостерігач ФФЛ: Віктор Дуло

Прес-служба ФК «Рочин»