«Рочин» – володар Кубка Львівщини!

Соснівський «Рочин» став володарем Кубка Львівщини. У фінальному матчі на стадіоні СКІФ команда Володимира Підкіпняка здобула непросту перемогу над ФК «Миколаїв». Поступаючись по ходу матчу з рахунком 0:1, гравці «Рочина» зуміли зрівняти рахунок у другому таймі, а уже в компенсований арбітром час вирвати перемогу – 2:1.

Фінал Кубка Львівщини проти «Миколаєва» для гравців «Рочина» був останнім офіційним матчем у 2018 році. На підготовку до цього поєдинку Володимир Підкіпняк та увесь тренерський штаб «Рочина» мав три тижні, оскільки востаннє у чемпіонаті України серед аматорів «Рочин» грав ще 28 жовтня.

Як виявилося згодом, тритижнева пауза після не надто яскравих матчів «Рочина» у чемпіонаті України серед аматорів пішла команді на користь. Гравці «Рочина» таки зуміли поставити жирну крапку у не зовсім успішному 2018 році, вигравши у головному матчі Кубка області.

Перший тайм матчу проти «Миколаєва» для гравців «Рочина» склався не найкращим чином. На самісінькому екваторі першої 45-хвилинки соснівчани пропустили гостру атаку суперника лівим флангом, яка завершився влучним ударом Ігоря Балуха. У ще двох епізодах в гру по-справжньому вступати довелося Анатолію Коваленку.

В загальному «Рочин» переважав суперника у першому таймі, однак брак останнього пасу чи влучного завершального удару давався взнаки. З цією проблемою підопічні Володимира Підкіпняка під час футбольного сезону стикалися неодноразово.

Перевага «Рочина» у першому таймі таки вселяла надію на підсумковий позитивний результат. При рахунку 1:0 на користь «Миколаєва» не складно було здогадатися хто володітиме інціативою у другому таймі.

Як виявилося згодом, перевага «Рочина» у другому таймі була тотальною. Втім, атакували одні, а перемагали інші, час у матчі йшов, а рахунок не змінювався. Тотальна перевага «Рочина» у другому таймі на фоні фізичної втоми суперника таки давала свій результат. Втім, забити гравцям «Рочина» ніяк не вдавалося…

Що цікаво, гра через довгі передачі «Миколаєва» також мала право на життя у другому таймі. В одному з епізодів Михайло Дячук-Ставицький міг робити результат 2:0, однак у рамку воріт не влучив, а гол найактивнішого Балуха арбітри не зарахували через офсайд.

Фартовою для «Рочина» у матчі виявилася 71 хвилина, коли Віталій Кашуба блискуче зіграв індивідуально, у боротьбі з кількома захисниками зумів пробити по воротах, а першим на добиванні опинився Омар Набізада.

При рахунку 1:1 гравці «Рочина» мали психологічну перевагу, проте відчувалося, що обидві команди уже підсвідомо готувалися до екстра-таймів.

Усі крапки над «і» у матчі розставила остання компенсована хвилина матчу, коли Юрій Заліпа замкнув головою подачу з кутового Юрія Яструба. Що цікаво, Заліпа протягом усього матчу неодноразово створював «пожежі» для своєї команди, однак у підсумку він став героєм цього протистояння.

Емоцій тих людей, хто цього дня вболівав за «Рочин», описати було складно. Арбітр матчу Роман Блавацький одразу дав фінальний свисток, навіть не дозволивши супернику розіграти м’яч з центра поля.

Вольова перемога з рахунком 2:1 подарувала незабутні емоції усім, хто цього дня вболівавав за «Рочин». Після далекого 1999 року «Рочин» знову здобув Кубок Львівщини.

Кращим гравцем фінального матчу організатори визнали Омара Набізаду, який зрівняв рахунок у матчі і провів дійсно хороший матч.

З рук голови федерації футболу Львівщини Олександра Шевченка капітан «Рочина» Анатолій Коваленко отримав Кубок Львівщини – трофей, на який «Рочин» однозначно заслужив у цьому сезоні. Не забули футболісти «Рочина» «погойдати» на руках і головного тренера Володимира Підкіпняка та президента клубу Ігоря Смиолинця. А потім було шампанське і радісної емоції від солодкої перемоги…

Кубок Львівщини. Фінал. Стадіон СКІФ, 700 глядачів

«Рочин» (Соснівка) – ФК «Миколаїв» – 2:1 (0:1)

«Рочин»: Коваленко (к), Домальчук, Заліпа, Портянко, Васюта, Найдишак, Богданов, Яструб, Набізада, Кашуба (Дева, 78), Цюпка

«Миколаїв»: Бурмас, Танечник, Ільків, Коваль (к), Дзюрах, Сагайдак (Федина, 79), Бердей (Шафранський, 59), Бойко, Синишин (Клим, 65), Дячук-Ставицький, Балух

Арбітр: Р. Блавацький (Львів)

Асистенти арбітра: О. Вдовіна (Львів), В. Семенів (Львів)

Четвертий арбітр: В. Міняйло (Львів)

Спостерігач арбітражу: Я. Грисьо (Львів)

Голи: Балух, 23 – Набізада, 71, Заліпа, 90+4

Попередження: Васюта, 42 – Балух, 29, Синишин, 43, Бердей, 59, Ільків, 62, Дячук-Ставицький, 74, Бойко, 87

Прес-служба ФК “Рочин”

Фото: Федерація футболу Львівської області